måndag 2 juni 2014

Mjuk koladrömkaka med smak av rabarber

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Skal från 1 citron
0,75 dl rabarberkompott

0,75 dl philadelphiaost
1 dl karamelliserad mjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker poröst, sikta i mjöl och bakpulvret rör runt med smörmjölken, riv ner skalet från citron och rör försiktigt i kompotten
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Blanda samman philadelphiaost och karamelliserad mjölk och bred på, kyl en stund och servera med rykande gott kaffe i trevligt sällskap.
Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar